Orientaliska metoder för barn: Detta är möjligt?

Om du är engagerad i Qigong för ryggraden eller bara läser om denna praxis och har länge drömt om att göra det, vet du hur mycket nytta för östliga metoder för hälsan. Men för barn är dessa klasser vanligtvis tråkiga och tröttande: långsamma rörelser, koncentration – de skulle spela i bollen! Är det möjligt att motivera ett barn till klasser med en helande orientalisk praxis?

Jag har undervisat i Qiguns praxis i nästan 30 år, för flera år sedan började vi utbilda människor runt om i världen Tsigun online. Och trots de många förfrågningarna från föräldrar, alla dessa år spelade vi in ​​för seminarier endast människor över 18 år. Vuxna är bättre motiverade, de är intresserade av att behärska övningar och förbättra sin hälsa, medan barn ..

Men pandemin dikterar sina förhållanden: Många skolbarn är nu i villkoren för tvingad hypodynamia och redan 12-åriga ungdomar från fjärrklasser börjar skada ryggen.

Därför har vi utvecklat ett Qigong Children's Seminar för ryggraden och är redo att dela liv hackar om hur man kan motivera små onda människor till orientaliska metoder som kräver en god koncentrationsnivå.

Gemensam klasser

Jag måste erkänna: det enklaste sättet att motivera barnet med sitt exempel. Om du tycker om detta eller den orientaliska praxisen ökar dina chanser att involvera ett barn i klasserna avsevärt.

Därför drog barn vars mamma eller pappa släckte alla saker och, oavsett vad, tilldelade 15 minuter att öva, de snabbast ut. Inte mindre god auktoritet kan vara äldre systrar eller bröder.

Oberoende klasser

Även om du behärskar samma praxis tillsammans är det viktigt att inte sätta press på barnet och insistera på gemensamma övningar varje dag. Särskilt i början av resan kan han behöva tid att träna på egen hand och få mer förtroende: att demontera utrustningen, prova, blåsa.

Ge honom tid och plats, delegera denna uppgift – låt den bli hans personliga fil, för vilken han är ansvarig. Denna strategi inspirerar och får mig att känna en mogenare person: Jag gör samma sak som vuxna, och jag gör det själv!

Mirakel och hemligheter

För vuxna undervisar vi qigong i västerländsk format: vi betraktar rörelsernas anatomi och fysiologi, vi frigör praxis från mystikens plack och allt obegripligt. Qigun är en teknik, och alla kan studera den och demontera i detaljer.

Med barn, som det visade sig, fungerar en annan strategi: de lockas bara av den mystiska sidan av Qigun, dess magiska möjligheter. Till exempel säger vuxna att arbeta med ryggradens hälsa och i synnerhet livmoderhalsområdet förbättrar blodtillförseln till hjärnan och därför kognitiva funktioner – minne, koncentration och andra.

För barn förvärvar denna berättelse mer fantastiska funktioner: människor som kom med den gamla praxis av Qigong skapade den för att hitta supermakt – bli mer framgångsrik och kraftfull. Därför kommer i morgon att öva att börja förändra dig: människor som är engagerade i Qigong, gör allt bättre – och springer snabbare och datum i historien kommer ihåg bättre, och till och med fysik förstår snabbare och djupare.

Kommunikation i gruppen

Det räcker inte för barn att se några webbseminarier eller videotutorials: de lär sig mycket bättre information i kommunikation. Detta gäller förresten för vuxna, men vi har på något sätt lärt oss att hantera detta.

Välj onlinekurser för orientaliska metoder för barn, där det finns möjlighet att kommunicera i en grupp: Således kommer även de mest blyga barnen gradvis att komma in i en dialog. Många av våra unga studenter läste först tyst chatten och först då bestämmer de sig för att ställa den första frågan eller uttrycka sin övervägande.

Trots tystnaden fortsätter vi att försiktigt motivera dem, och förr eller senare blir kommunikation bättre. Och sedan börjar träningen röra sig mycket snabbare och effektivare.

Koncentrationen växer

Det tros att för östliga metoder behöver du god koncentrationsförmåga: neutral https://www.berghs-soc.com/franska-kvinnor-namngav-fem-kvinnors-misstag-i-en/ uppmärksamhetshantering, långsamma medvetna rörelser … och detta är sant! Denna typ av koncentration är inte inneboende i alla barn, men som vår erfarenhet visar, som möjligheten att hantera neutral uppmärksamhet, växer de.

Barn blir mer balanserade, lugna och avslappnade. Och detta påverkar inte bara inte bara i praktiken, utan också i studier och kommunikation med kamrater – som tillhandahåller de "mirakel" som de unga praxis för Tsigun drömde om.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *